Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sarka Kata ruhái már nem férnek el sehol

Hajdú Péter felesége az öltözködési szokásaival kapcsolatban nyilatkozott a Vasárnapi Blikknek. A cikk alapján manapság leginkább szoknyákat és ingeket hord, lehetőleg olyanokat, amikből csak pár darab készült, és annyi gönce van, hogy már nem fér el a hatalmas gardróbjában.

Sarka Kata elárulta, hogy amikor építkeztek, a tervek alapján eredetileg sokkal kisebb lett volna a helyiség, férje azonban meglepte őt a hatalmas ruhatárral. Pont úgy, mint Mr. Big Carry Bradshow-t a Szex és New Yorkban.

„Mint minden nő, én is nagyon szeretek öltözködni. Mostanában már a konzervatívabb stílust kedvelem, leginkább szoknyában, ingben és magas sarkúban indulok el itthonról reggelente. Amikor viszont hazajövök, azonnal átöltözöm valami lezserebbe” – árulta el Sarka Kata, aki otthon melegítőt hord, de olyat, ami csinos. Ez egy lezserebb pólót jelent, amiből általában kint van a válla, és egy nadrágot.

Arról is beszélt, hogy viszonylag sok időt tölt vásárlással, és ami megtetszik neki, azt azonnal megveszi.

„Nem szeretek sok időt tölteni egy üzletben sem, úgyhogy nem is gondolkodom sokat. Sőt fontos nekem, hogy a darabok, amiket vásárolok, egyediek legyenek. Számos olyan ruhám, cipőm van, amiből csupán pár darabot gyártottak, mert nem szeretem, ha szembejön velem az utcán valami.”

forrás: www.velvet.hu

 

0 Tovább

A sztriptíztáncosnők védelmezője most az Uber-t is beperli

Egy bostoni ügyvédnő a sztriptízklubok után az Uber-t is beperli, mert a taxisok rémálmának kikiáltot cég azzal akar spórolni, hogy sofőrjeit nem alkalmazottként foglalkoztatja, hanem vállalkozókkal oldja meg a munkaerő kérdését. Így a népszerű startup-nak nem kell minimálbért és túlóradíjat sem fizetnie. Az Uber példája nem egyedülálló, az amerikai csomgaküldő vállalat, a FedEx és a sztriptízklubok is ezzel a trükkel próbálják csökkenteni költségeiket.

Egy bostoni ügyvédnő a sztriptízklubok után az Uber-t is beperli - írja a Business Insider. Shannon Liss-Riordan egy San Fransisco-i étteremben hallott először az Uber-ről, egy lelkes barátja mutatta neki az applikációt - az ügyvédnő egy évvel később beperelte a startup-ot. Liss-Riordan szakterülete a munkavállalói jog és azért szállt rá az Uber-re, mert a taxisok rémálma ugyanazzal a módszerrel trükközött, mint sok másik amerikai cég: a dolgozók nem a cég alkalmazottai, hanem csak szerződéses vállalkozók.

Az Uber úgy állítja be ezt a helyzetet, mintha a start up vállalkozójának lenni az önmegvalósítás csúcsa lenne, hiszen az Uber-sofőrök annyit dolgoznak, amennyit akarnak és saját kezükben van a sorsuk. A helyzet azonban nem ilyen rózsás. Azzal ugyanis, hogy a cégek vállalkozókkal szerződnek le és nem alkalmazottakat foglalkoztatnak, nem lesznek felelősek a járulék- és adófizetésért, a túlórák kifizetéséért vagy a sofőrök költségeinek megtérítéséért - magyarázza az ügyvédnő. Szerint a start-up-ok költségkímélő gyakorlata a sofőröknek sokszor élet és halál kérdése.

Liss-Riodan-t nem téveszti meg az Uber-t övező népszerűség és hype ; az Uber üzletpolitikájában is annak a példáját látja, hogy egy cég miként próbál kibújni kötelezettségei alól. Az ügyvédnő szerint egy 40 milliárdos cég nehezen tudná megmagyarázni, hogy miért nem képes minimálbért biztosítani a sofőreinek vagy kifizetni a túlóradíjakat. “Nem hiszem, hogy a dolgozók kizsákmányolásásra és cserbenhagyására kell épülnie az egész iparágnak” - véli az ügyvédnő.

Nem győzték meg az Uber érvei

Az ügyvédnő nem egy céget látott már pályafutása során, akik ugyanezt a  trükköt akarták eljátszani, így működött a FedEx, de a sztriptízbárok is hasonló módon oldják meg a munkaerő kérdését. Az Uber azzal védekezik, hogy ők csak egy szolgáltatást nyújtanak az applikációval és nem utasszállítással foglalkoznak. A night klubok is hasonlóan érvelnek, mondván a szórakozóhely csak a helyet biztosítja, miközben a táncosok bevételének jelentős százalékát a klubok teszik zsebre.

Az ügyvédnő  legnagyobb győzelmét a FedEx ellen aratta; az amerikai csomagküldő vállalat az Uber-hez hasonlóan vállalkozóként dolgoztatta sofőrjeit, annak ellenére, hogy a cég logójával ellátott autókat vezették és FedEx címkés munkaruha volt a dolgozókon.

Az Uber-t az sem menti fel, hogy sofőrjeiken nincs Uber logós munkaruha, vagy hogy nincs Uber-es matrica az autójukon, mert az ügyvédnő érvelése szerint az Uber szigorú értékelési rendszere folyamatosan nyomon követi a sofőrök teljesítményét és ha nem teljesít jól egy sofőr, akkor felbontják a szerződését, azaz az Uber pontosan előírja, hogy milyen szabályok érvényesek a sofőrökre - épp úgy, mint egy alkalmazott esetében!

A törvények mindenkire érvényesek

Elmondása szerint nem az a célja, hogy tönkre tegye az Uber-t, csak azt szeretné elérni, hogy az Uber tartsa be a törvényeket és “a szabályok szerint játsszon” - nyilatkozta az elszánt ügyvéd. Az Uber kontra Liss-Riordan ügy még nem zárult le, de az ügyvédnő úgy látja, még ha meg is nyeri a pert, az nem jelenti azt, hogy ez a probléma végleg megoldódott.

Liss-Riordan egy korábbi kongresszusi képviselőnő, Bella Abzug hatására kezdett el munkavállalók jogi képviseletével foglalkozni, rögtön azután, hogy lediplomázott a Harvard jogi karán. Az ügyvédnő azóta rengeteg perben védte az alkalmazottak érdekeit éttermekkel, country klubokkal vagy szállodákkal szemben. Liss-Riordan annyira komolyan veszi a hivatását, hogy egy per után beszállt egy pizzériába és a tulajdonrészét szétosztotta a dolgozók között. 

Azt nem tudjuk, hogy a magyar Uber sofőrök milyen jogviszonyban állnak az Uber-rel, de az biztos, hogy sanyarú helyzeteben vannak: májusban a NAV az összes Uber-sofőrt ellenőrizte és az adóhatóság revizorai súlyos pénzbírságokat szabtak ki a taxisokra. 

forrás: www.hvg.hu

0 Tovább

Kapj el, ha tudsz!

"Nem Kaptok El" pólóban ment lopni, már keresi a rendőrség
      
Amikor a Nike kitalálta, hogy kiad egy olyan pólószériát, amelyen a "Won't Be Caught" (Nem Kaptok El) felirat van, (feltehetően) nem gondoltak arra, hogy nem egy, hanem rövid időn belül két bűnöző is úgy dönt majd, hogy pamut-iróniába öltözve megy majd másokat meglopni - a szöveg eredetileg a versenyzésre, atlétikára, futásra utalt, de van egy olyan érzésünk, hogy amikor ez a nő, aki barátnőjével együtt 700 dollárnyi táskától szabadított meg egy boltot a floridai Sanfordban, szándékosan választotta arra a napra azt a felsőt.

Arra azonban valószínűleg nem számított, hogy a biztonsági kamera felveszi a lopást, és az ő arcát is, így már a nyomában van a rendőrség, bár egyelőre még valóban "nem kapták el". Keresik a kollégáját, az 1500 dollár értékű parfümöket lenyúló, szintén ezt a pólót választó nőt is.

forrás: www.offline.hu

 

0 Tovább

Tippek a gardróbszobából

5 alapdarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből

Hiába van tele a gardróbod, néha órákig tart, mire összeállítasz egy tetőtől talpig tökéletes szettet? Szerezd be ezeket a kötelező ruhadarabokat, és elfelejtheted ezt a fashion-problémát!

1. A farmer, ami tökéletesen áll

Mindegy, hogy skinny, boyfriend vagy hagyományos szabású, a lényeg, hogy ne álljon el se a csípődnél, se a derekadnál, a popsidon és a combodon pedig szuperül mutasson! A feltűnően koptatott verzió helyett inkább válassz visszafogottabb, semlegesebb színűt, mert azt könnyebben kombinálhatod más ruhákkal. Egy jó minőségű farmerre megéri akár spórolnod is, mert utána évekig hordhatod majd!

2. Egyszínű póló

Elsőre biztos nem gondolnád, de sokszor pont attól lesz stílusos a szetted, hogy a feltűnő felsők helyett egyszerű fehér pólóba bújsz! Ráadásul erre a pasik is buknak! Szánj rá időt, és próbálj fel többféle fazont (V-nyakút, körkivágásút, csónaknyakút), hogy megtaláld, amelyik a legjobban passzol hozzád!

3. Maxi ruha

A nyári szezon elengedhetetlen darabja egy hosszú, földig érő ruha: szellős, szexi és kényelmes. Ha alacsonyabb vagy, válassz függőleges mintájút vagy ombré színűt, így nem fog összenyomni!

4. Bőrdzseki

A fesztiválszezonban vagy egy szimpla hűvösebb nyári estén jól jöhet egy fekete bőrdzseki. Akárcsak a farmernál, itt is megéri egy jobb minőségű, picit drágább darabot választanod, mert ez sosem megy ki a divatból. Felejtsd el a feltűnő díszítéseket, szegecseket, inkább egy letisztultabb darabot szerezz be, amit sportos és elegánsabb szettekhez is felvehetsz.

5. Fekete blézer

Akár állásinterjúra indulsz, akár bulizni, egy szűkített fazonú, fekete blézer igazi jolly joker, mert egy pillanat alatt elegánsabb lesz tőle az outfited! Sötét farmerrel, blúzzal vagy pólóval és egy szép nyaklánccal pedig az irodába is tökéletes.

forrás: www.cosmopolitan.hu

0 Tovább

Munkaruha: nem mindig szeretjük

A munkáltatók ruhapénz nélkül is elvárják, hogy jól öltözzünk. Pedig a magyar munkavállalók háromnegyede úgy gondolja, nem kellene, hogy fontos legyen, miben jár dolgozni.

Bár a munkáltatók jelentős része elvárja az alkalmazottaktól, hogy az előírásoknak megfelelően öltözködjenek, ennek ellenére kevesen gondoljuk úgy, hogy ruhánk befolyással lenne a munkavégzésünkre – derült ki a Profession.hu legújabb felméréséből. A válaszadók 56 százaléka a hétköznapi viseletet részesíti előnyben.

A Profession.hu több mint 2400 internetező bevonásával készült kutatásából az is kiderül, hogy a munkavállalók 51 százalékánál vannak kötelezően betartandó munkahelyi öltözködési szabályok, de ennek ellenére csak 9 százalékuk kap ruhapénzt munkáltatójától.

Nemzetközi helyezésünk

A Reuters egy korábbi, 24 országot felölelő kutatása 2010-ben Európa legslamposabb nemzetei közé sorolt minket. A Profession.hu kérdéseire kapott válaszok alapján azóta is inkább a kényelem áll a középpontban, mint az elegancia: a magyar munkavállalók 56 százaléka a hétköznapi viseletet részesíti előnyben, ha dolgozni megy és háromnegyedük szerint a ruhájuk semmilyen hatással nincs a munkavégzésükre, így nem is fordítanak rá különösebb figyelmet. A közép- és felsővezetők között csupán minden negyedik tartja magát elegánsnak.

Sportos vagy elegáns

A magas pozíciót betöltő vezetők csupán egyharmada állítja, odafigyel arra, hogy elegánsan járjon dolgozni. Közel felük egyszerűbb ruhákat, 22 százalékuk pedig kifejezetten a kényelmes viseletet választja a hétköznapokban. 

A fizikai tevékenységet végzők szeretnek egyszerű ruhában munkába menni (65 százalék), a leginkább sportosan pedig a részmunkaidős dolgozók öltözködnek, 38 százalékkal.

Milyen gyakran veszünk új ruhát?

A felmérés szerint az elegánsan öltözködők cserélik leggyakrabban a ruháikat, nekik több mint felük vásárolt új darabot az elmúlt fél évben, míg a válaszadók körében ez az arány 32 százalék. 

A dolgozók 39 százaléka csak ritkán, 14 százalékuk pedig szinte sosem érzi úgy, hogy szükséges lenne, új munkaruha vásárlására.

A cipőkről

Kiderült, inkább a nők hajlamosabbak váltócipőt hordani, de az eltérés a nemek között nem jelentős, körül-belül minden második esetben fordul elő. Kivételt képeznek ez alól az egészségügyi dolgozók 75 százalékkal, akikre a leginkább jellemző, hogy a munkaidőben cipőt cserélnek.

A portál szerint a kutatás reprezentatívan bizonyította: a magyarok szerint nem a ruha teszi az embert.

forrás: www.24.hu

0 Tovább

Pólók, ruhák, hírek egy helyen

blogavatar

Blogomban minden olyan témát szeretnék érinteni, amelynek köze van a pólókhoz, ruhákhoz, divathoz. Komoly és celeb hírekkel egyaránt szeretnék foglalkozni.

Utolsó kommentek