Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Két év után engedtek el egy póló miatt letartóztatott diákot Egyiptomban

"Kínzásmentes országot" feliratú póló miatt volt két éven át őrizetben egy most 20 éves diák, akit egy tüntetésen fogtak el.

Egy egyiptomi bíróság elrendelte kedden annak a 20 éves diáknak a szabadon bocsátását, akit több mint két éve vettek őrizetbe, mert egy tüntetésen "kínzásmentes országot" feliratú pólót viselt – közölte egy bírósági forrás.

Mahmud Mohamed Ahmed Huszeint 2014. január 25-én vették őrizetbe, éppen a Hoszni Mubarak elnök megdöntéséhez vezető egyiptomi forradalom harmadik évfordulóján. Az akkor 18 éves diákot és barátját Mahmud pólófelirata miatt fogták el, amikor hazatértek egy, a hatalmon lévő katonai rezsim és a Muzulmán Testvériség mozgalom elleni tiltakozó megmozdulásról – mondta el bátyja és az ügyvédje. Aznap a rendfenntartó erőkkel vívott összecsapásokban több tucat tüntető vesztette életét, köztük néhányan Mohamed Murszi volt elnök hívei.

A két fiatal előzetes letartóztatását később bírósági eljárás nélkül meghosszabbították, így több mint két évet töltöttek rács mögött, a vonatkozó egyiptomi törvény ugyanis két évben korlátozza az ítélet nélküli fogva tartás lehetőségét.

Az illetékes egyiptomi bíróság kedden úgy döntött, hogy ezer font (mintegy 30 ezer forint) óvadék ellenében bocsáthatók szabad lábra – erősítette meg Mahmud ügyvédje, Moktar Munir.

Mahmud "kínzásmentes országot" követelő pólófelirata az Egyiptomban mindennaposnak számító rendőri erőszak és a fogvatartottak kínzása ellen emelt szót. A Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet egy tavaly januárban közzétett jelentése szerint számtalan egyiptomi hal meg őrizetben. A HRW által összegyűjtött 2014. évi esetekben volt, aki kínzásokba vagy más fizikai bántalmazásokba halt bele, mások pedig azért, mert életveszélyes körülmények között tartották őket fogva zsúfolt rendőrőrsökön.

forrás: www.hvg.hu

0 Tovább

Duplán megbüntették a Putyin-mezzel provokáló focistát

Nem csak a klubja, de az európai fociszövetség is megbüntette azt az orosz focistát, aki Vlagyimir Putyint ábrázoló mezben játszott az oroszokkal fagyos viszonyban lévő Törökországban.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ötezer eurós (1,5 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta a Lokomotiv Moszkva játékosát, Dmitrij Taraszovot, mert Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőítő trikót viselt februárban a Fenerbahce elleni Európa Liga-meccsen. 

A futballista az isztambuli mérkőzés lefújása után mutatta meg a meze alatt viselt pólóját, amelyen Putyin arcképe és alatta "A legudvariasabb elnök" felirat szerepelt. Szimpátiaakcióját nem véletlenül időzítette a Fenerbahce elleni találkozóra, hiszen az orosz-török diplomáciai kapcsolatok jelentősen megromlottak, mivel a török légierő tavaly novemberben lelőtt egy orosz vadászrepülőgépet.

A 28 éves középpályást a Lokomotiv 300 ezer euróra (93 millió forintra) büntette az esetet követően, egyúttal jelezte, amennyiben az UEFA a klubot is szankcionálja, úgy az összeget Taraszovra hárítja. 

"Ő az én elnököm. Tisztelem őt és úgy döntöttem, megmutatom, hogy kész vagyok ezt bárhol kifejezni. A pólómra felírtam mindent, amit el akartam mondani" - nyilatkozta Taraszov a 16 közé jutásért zajló párharc első meccsének elvesztése (2-0) után. A párharcot végül a Fenerbahce nyerte 3-1-es összesítéssel, ugyanis a visszavágón 1-1-es döntetlent játszott Moszkvában. A török csapatot a Braga búcsúztatta a nyolcaddöntőben.

forrás: www.hvg.hu

0 Tovább

Több mint ütős volt a Walking Dead vérgyűjtő standja  

Rendhagyó vérgyűjtést rendezett a Blood Store. Több véres kiegészítő és díszlet várta a megjelenteket.

A Blood Store következő állomása a KÖKI Terminál volt, február 11-én csütörtök reggel nyitottak, de aznap még csak fotózkodni, és kvízt lehetett kitölteni ajándékokért. Maga a véradás pénteken, február 12-én volt 12-19 óráig. Vérért cserébe bögrét, pólót, tollat kapott a rajongó. Egy korábbi ilyen akciónál - a budapesti Árkádban - volt, aki kétszer is akart vért adni egymás után, hogy több ajándékot kapjon. 
A véres akcióról eltérő vélemények születtek a neten. Volt, aki kifejezetten ízléstelennek, és volt, aki viccesnek és ötletesnek találta a kezdeményezést. Mindenki döntse el maga, hogy melyik táborba tartozik! 

forrás:  www.origo.hu

0 Tovább

Promóció menekültekkel

Tavaly a norvég ellátórendszer csaknem összeroppant az országba érkező menekültáradat súlya alatt. Az 5 milliós skandináv államba hirtelen több mint 31 ezer menekült érkezett, a Norvég Menekültügyi Igazgatóság pedig úgy oldotta meg a helyzetet, hogy magánkézbe adta az utcákon alvó menedékkérők elhelyezésének feladatát.

Hasonló állami megbízással egyébként Németországban is működnek cégek, ott azért népszerűek a magánvállalkozások, mert jóval olcsóbban tudják elhelyezni a menekülteket, mint az állam. Az European Homecare nevű szervezet például 1000 fős személyzettel több mint 150 ezer menekültet lát el. Az olcsóbb ellátásnak azonban olyankor ára van: a 2014-ben hatalmas nyereséget zsebre rakó ORS által üzemeltetett traiskirscheni osztrák menekülttábor az UNHCR szerint rossz higiéniai körülményei, zsúfoltsága és rossz ellátottsága miatt alkalmatlan a feladata ellátására, és a táborban embertelen körülmények uralkodnak.

De nemcsak a menekültekkel közvetlenül együtt dolgozó cégek jutnak pénzhez a menekültkrízisben. A felfokozott német közhangulatot meglovagló promóciós termékek, például a „refugees welcome” feliratú pólók népszerűvé válásával még az Amazon is keresett. Németországban. A Bild című napilapot pedig azzal támadták, hogy önmaga reklámozására használja ki a menekültválságot. A német labdarúgás első és másodosztályában minden csapattal megállapodtak, hogy a Bild által indított Wir helfen („Segítünk”)-kampány logójával ellátott mezben lépnek pályára. Miután a hamburgi St. Pauli csapat visszalépett a kezdeményezéstől, a Bild főszerkesztője, Kai Diekmann a szélsőjobboldali szervezetekhez hasonlította a csapatot. Erre további 9 csapat határolódott el a Bild kezdeményezésétől, és a közvélemény a lap ízléstelen népszerűsítésével vádolta a Bildet.

forrás: www.hvg.hu

0 Tovább

Star Wars, Star Wars, Star Wars minden szinten

Az Ébredő Erő keltette őrület ott is gázol, ahol nem a direkt brandhatásokkal operálnak, hanem hagyományosnak tekinthető technológiákkal srófolják a forgalmat. A Tesco minden Star Wars-os játékot jelentős kedvezménnyel árul, s nemcsak a Legókat, hanem például figurákat, fénykardokat, jelmezeket, jegyzetfüzeteket, uzsonnásdobozokat, karkötőket és még ki tudja, miket. Lehet kapni a legújabb film szereplőit és eszközeit, de árulnak például Star Wars-os pendrive-ot.

A Star Wars-os cuccok persze a filmbemutatótól függetlenül is menők – gondoljunk csak például az egész évben sláger Darth Vader-, Han Solo- vagy Luke Skywalker-pólókra, vagy az iskolakezdésre, amikor a tanszeres polcokat árasztják el a különféle Star Wars-motívumos tolltartók, iskolatáskák, tornazsákok, füzetek.

Az internetes piactér aztán tele van Star Wars-os árukkal, a Darth Vader formájú fülhallgatókon keresztül a csaknem minden szereplő és volt szereplő arcképével szitázott ruhadarabokon és lábbeliken át természetesen a felmérhetetlen mennyiségű fizikai és elektronikus játékig. Ezek forgalmát nagy valószínűséggel még a szokásos karácsonyi felfutásnál is magasabbra tolja az Ébredő Erő mozikba kerülése.

forrás: www.hvg.hu

0 Tovább

Pólók, ruhák, hírek egy helyen

blogavatar

Blogomban minden olyan témát szeretnék érinteni, amelynek köze van a pólókhoz, ruhákhoz, divathoz. Komoly és celeb hírekkel egyaránt szeretnék foglalkozni.

Utolsó kommentek